Pridať recept

Kelový puding s hubami

ingrediencie

250 g
kel
trochu
soľ
1 ks
cibuľa
40 g
masť
100 g
huby
trochu
mletá rasca
3 ks
vajce
40 g
maslo
1 ks
žemľa
40 g
syr
trochu
strúhanka

postup

1.
Kel uvaríme v trocha osolenej vode do mäkka, scedíme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme huby pokrájané na tenké látky, soľ, mletú rascu a všetko spolu udusíme do mäkka. Potom primiešame zomletý kel, opražíme a odstavíme.
 
2.
Žĺtky vymiešame s maslom a so soľou, pridáme vychladnutý kel s hubami, namočenú a pretretú žemľu, postrúhaný syr, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a podľa potreby strúhanku. Zmes dáme do vymastenej a vysypanej formy na puding, formu uzatvoríme a varíme vo vodnom kúpeli alebo nad parou 40 minút. Podávame chladené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať