Žemľovka s tvarohom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vianočka
4
ks
vajce
500
ml
mlieko
500
g
tvaroh
150
g
práškový cukor
2
kg
solamyl
1
PL
hrozienka v rume
100
g
maslo
trochu
práškový cukor
postup
Vianočku nakrájame na tenké plátky, zalejeme mliekom rozšľahaným s 2 vajcami a necháme postáť. Tvaroh zmiešame s cukrom, zvyšnými vajcami, pridáme solamyl, hrozienka a premiešame. Do vymastenej zapekacej misy rozložíme polovicu vianočky, potrieme ich tvarohovou zmesou a znova dáme vrstvu vianočky. Vrch obložíme plátkami masla a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.