Maslové teľacie rezne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie pliecko
50
g
maslo
1
ks
vajce
1
ks
žemľa
trochu
petržlenová vňať
štipiek
soľ
trochu
hladká múka
1
ks
zemiaková kaša polotovar
postup
Umyté teľacie mäso zomelieme s namočenou žemľou, pridáme vajce, posekanú petržlenovú vňať, soľ a dobre všetko premiešame. Zo zmesi sformujeme podlhovasté ploché rezance, obalíme v hladkej múke a opečieme na časti rozohriateho masla. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme asi 30 minút. Počas dusenia obraciame. Na dno pekáča dáme zemiakovú kašu, povkladáme rezne a vo vyhriatej rúre zapečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.