Pridať recept

Špenát so smotanou

ingrediencie

1 kg
špenát
50 g
maslo
2 dl
bešamelová omáčka
3 PL
smotana
ks
chlieb
ks
cukor
ks
soľ

postup

1.

Špenát si preberieme a odstránime z neho čepele listov. Potom ho umyjeme a v osolenej vode ho uvaríme do mäkka. Potom len zlejeme, necháme odstáť a až po vychladnutí mu vytlačíme zvyšnú vodu. Napokon zomelieme a mierne osušíme na horúcom masle.

 
2.

Do toho primiešame bešamelovú omáčku, štipku soli a cukru. Uložíme na misu a polejeme smotanou + ozdobíme niekoľkými krajčekmi chleba opečenými na masle.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...