Piškótová roláda s ríbezľovým lekvárom
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný žĺtok
4
ks
vaječný bielok
110
g
polohrubá múka
120
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
200
g
ríbezľový lekvár
maslo na vymastenie papiera
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny a pridáme k nim vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru. Z druhej polovice cukru a vaječných bielkov vyšľaháme sneh, ktorý spolu s múkou zamiešame so žĺtkami.
2.
Papier na pečenie potrieme maslom a nalejeme naň cesto. Pečieme v horúcej rúre asi 10 minút. Z upečeného cesta dáme hneď preč papier a natrieme ho lekvárom, zvinieme a necháme vychladnúť. Keď je roláda studená, vybalíme ju z papiera, posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
3.
Namiesto ríbezľového lekváru môžete použiť aj jahodový alebo marhuľový džem.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.