Sladká ruská špecialita
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný žĺtok
150
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
štipiek
soľ
40
g
droždie
120
ml
mlieko
500
g
múka
80
g
maslo
100
g
cukor
150
g
tuk na pečenie
citrónová kôra
1
balíček
vanilínový cukor
100
g
hrozienka
70
g
kandizované ovocie
Poleva
100
g
práškový cukor
2
PL
horúca voda
citrónová šťava
postup
1.
Najskôr rozpustíme maslo vo vriacom mlieku (250 ml), trochu osolíme a pomaly sypeme múku. Zmes zmiešame so zvyšným mliekom a vmiešame vajce. Ďalej pridáme múku, žĺtky, rozmrvené droždie, cukor, maslo a miešame dokým cesto nebude mať hladkú formu.
2.
Keď už je cesto hotové pridáme hrozienka, vanilínový cukor, citrónovú kôru a posekané ovocie. Je dôležité cesto dobre premiešať a necháme ho aspoň desať minút odstáť. Cesto nalejeme do maslom vymastenej formy, necháme chvíľu vykysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. Zmiešame ingrediencie na polevu a zľahka ich vymiešame. Polejeme polevou a môžeme podávať posypané buď s kandizovaným ovocím alebo s ozdobami na pečenie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.