Kalerábová polievka so smotanou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
kaleráb
soľ
40
g
olej
50
g
hladká múka na zahustenie
50
g
maslo na zápražku
trochu
mleté čierne korenie
1
dl
smotana alebo mlieko
1
ks
vaječný žĺtok
postup
Kaleráby očistíme a pokrájame na malé kocky. Tie opražíme na rozohriatom oleji, zalejeme ich horúcou osolenou vodou a povaríme. Pripravíme si svetlú zápražku z masla a múky, ktorú pridáme do polievky. Kaleráb rozmixujeme. Ku koncu do polievky pridáme smotanu rozšľahanú so žĺtkom, mletým čiernym korením alebo mlieko.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.