Pečená morka s plnkou
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
morka
soľ
150
g
maslo
10
g
hladká múka
Plnka
120
g
maslo
soľ
3
ks
vaječný žĺtok
4
ks
vajce
250
g
žemľa
2
dl
mlieko
3
ks
vaječný bielok
100
g
strúhanka
trochu
mletý muškátový kvet
50
g
mandle
postup
1.
Morku zvonku aj zvnútra osolíme, otvor v hrvoli upcháme žemľou a hrvoľ naplníme plnkou a otvor zašijeme. V pekáči zohrejeme maslo a prsiami nadol položíme do pekáča morku. Povrch potrieme maslom, podlejeme vývarom a počas pečenia pravidelne potierame maslom. Pečieme asi 2 až 3 hodiny. Pred koncom morku otočíme a zapečieme.
2.
Po upečení morku vyberieme a do šťavy pridáme múku, podusíme a zalejeme vývarom alebo vodou. Chvíľu povaríme.
3.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky, namočíme do mlieka. Potom vyžmýkame a rozmačkáme. Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, celé vajcia, žemle, mletý muškátový kvet, vyšľahaný sneh z bielkov a podľa potreby zahustíme strúhankou. Nakoniec pridáme mandle pokrájané nadrobno.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.