Linecký koláč s jablkami
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
200
g
maslo
50
g
práškový cukor
1
ks
vajce
Plnka
8
ks
jablko
100
g
krupicový cukor
3
balíčky
škoricový cukor
2
PL
rum
50
g
puding zlatý klas
50
g
hrozienka
50
g
vlašské orechy
1
PL
maslo
Posýpka
100
g
polohrubá múka
50
g
krupicový cukor
30
g
maslo
1
ks
škoricový cukor
1
PL
med
postup
1.
Všetky suroviny na cesto dáme dokopy a vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho a vyložíme ním dno vymasteného plechu. Na cesto dáme horúcu jabĺčnu zmes. Posypeme posýpkou a pečieme vo vyhriatej rúre približne 35 minút.
2.
Plnka: Ošúpané a nakrájané jablká dáme do hrnca spolu s cukrom, orechami, hrozienkami a maslom. Dusíme kým jablká zmäknú. Zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troške vody, pridáme rum.
3.
Posýpka: Múku, cukor, škoricový cukor, mäkké maslo a med dohromady vypracujeme končekmi prstov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.