Pridať recept

Jablková žemľovka

ingrediencie

400 g
sendvič
3/4 kg
jablko
80 g
maslo
4 ks
vajce
120 g
práškový cukor
citrón
400 ml
mlieko
škorica
soľ

postup

1.
Maslo vymiešame so žĺtkami, cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a soľou.
 
2.
Pridáme sendvič nakrájaný na plátky a navlhčený mliekom spolu s tuhým snehom. Zľahka premiešame.
3.
Polovicu urovnáme na vymastený plech, posypeme strúhanými jablkami, škoricou, pokropíme roztopeným maslom a navrch urovnáme druhú polovicu plátkov sendviča, ktoré tiež pokropíme maslom.
4.
Upečieme v rúre a posypeme cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!