Tekvicový koláč s marhuľami
24
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
85
g
sušené marhule
500
g
tekvica
450
g
hladká múka
2
PL
kypriaci prášok
1
PL
sóda bikarbóna
2
PL
mletá škorica
1/2
PL
soľ
450
g
krupicový cukor
4
ks
vajce
125
ml
olej
postup
1.
Do misy vložíme marhule a zalejeme ich vriacou vodou, aby nám napučali. Vodu, ktorú sme použili odlejeme do inej misky, lebo ju budeme neskôr potrebovať.
2.
Ošúpanú tekvicu zbavíme zŕn a nakrájame ju. Varíme ju v pare približne 20 minút. Dokým nezíska mäkkú formu. Necháme ju odkvapkať, dôkladne roztlačíme a tým získame kašu.
3.
Dôkladne rozmixujeme kašu a pridáme do nej trocha vody, ktorú sme si odložili. Tým získame pyré. Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok, škoricu, sódu bikarbónu, soľ a cukor. V strede spravíme jamku a tam vlejeme pyré, olej a vajcia. Miešame dokým sa všetko dôkladne nespojí.
4.
Cesto nalejeme na vymastený plech a pečieme približne pol hodiny. Počas pečenia plech prevrátime. Podávame so šľahačkou
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.