Morčacie rolky so slaninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
morčacie rezne
8
plátkov
prerastená údená slanina
grilovacie korenie
soľ
20
g
maslo
majorán
350
g
šalotka
Ryža
200
g
dlhozrnná ryža
olej
1
ks
cibuľa
soľ
100
g
mrazený hrášok
Bešamel
olej
2
PL
hladká múka
soľ
1
ČL
cukor
1
dl
biele víno
1
dl
sladká smotana
postup
1.
Rezne rozkrojíme na polovicu, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme grilovacím korením a obalíme v slanine. Potom zvinieme a spojíme špáradlom. Opečieme ich na rozohriatom masle zo všetkých strán 15 minút.
2.
Potom pridáme šalotky, majorán a ďalej opekáme. Zalejeme bešamelom a varíme 30 minút. Podávame s ryžou.
3.
Bešamel: Na rozpálenom oleji opražíme múku, zalejeme vínom, smotanou, osolíme, pridáme cukor a varíme 10 minút.
4.
Ryža: Ryžu premyjeme horúcou vodou. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, soľ a pražíme niekoľko minút. Potom zalejeme 4 dl vody, zakryjeme a dusíme 12 minút. Pred dovarením pridáme hrášok.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.