Vanilkový puding s karamelom
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
krupicový cukor
850
ml
mlieko
180
g
práškový cukor
3
ks
pomaranč
4
PL
brandy
2
ks
žĺtok
6
PL
voda
1
PL
maslo
1
PL
koriandrové semienka
6
ks
vajce
postup
1.
Pomaly varíme cukor s vodou a necháme ho skaramelizovať. Do 8 pudingových misiek nalejeme horúci karamel tak, aby bolo pokryté celé dno a maslom potrieme steny misiek. Necháme ho vychladnúť a stuhnúť.
2.
Z jedného pomaranča nastrúhame kôru prevaríme s mliekom a koriandrovými semienkami. Necháme asi 60 minút odstáť, aby sa chuť dôkladne rozvinula. Na plátky pokrájame pomaranče, pokvapkáme brandy a necháme odležať v chladničke zatiaľ čo pripravujeme krém.
3.
Na hustú penu vyšľaháme celé vajcia a žĺtky s práškovým cukrom. Postupne prilievame ochutené mlieko a krátko vyšľaháme. Do misiek nalejeme hotovú zmes a dáme ich do vodného kúpeľa a dáme do rúry, ktorá je vyhriatá na 100°C približne na 40 minút. Keď pečieme dávame pozor, aby nezačala vrieť voda v kúpeli.
4.
Keď je puding hotový najskôr ho necháme vychladiť pri izbovej teplote a potom ho dáme do chladničky minimálne na tri hodiny. Pred servírovaním po bokoch puding uvoľníme a vyklopíme na tanieriky, kde ho ozdobíme plátkami pomaranča.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.