Slivková omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
g
maslo
60
g
hladká múka
100
ml
mlieko
škorica
100
g
slivkový lekvár
citrónová šťava
soľ
3
ks
slivky
postup
1.
Z múky a masla pripravíme bledú zápražku.
2.
Prilejeme do nej vodu a mlieko, trochu posolíme a rozhabarkujeme aby sme nemali hrudky. Pridáme mletú škoricu, lekvár, nakrájané slivky a povaríme.
3.
Ak bol lekvár nesladený, omáčku prisladíme hnedým cukrom.
4.
Nakoniec okyslíme citrónovou šťavou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.