Žemľová knedľa
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hrubá múka
1
ks
žemľa
1
ks
vajce
10
g
droždie
100
ml
mlieko
20
g
masť
50
g
mrkva
soľ
hrstí
voda
postup
1.
Do múky pridáme droždie vymiešané vo vlažnom mlieku, vajce, soľ a vlažnú vodu.
2.
Vypracujeme polotuhé cesto, do ktorého vpracujeme žemľu nakrájanú na kocky a opraženú na masti. Následne primiešame na jemno nastrúhanú mrkvu.
3.
Cesto necháme na teplom miestne nakysnúť.
4.
Nakysnuté cesto na pomúčenej doske sformujeme do valca a opäť necháme nakysnúť.
5.
Vložíme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Počas varenia obrátime.
6.
Uvarenú knedľu vyberieme, prekrojíme v polovici a necháme vychladnúť. Vychladnutú pokrájame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.