Pridať recept

Uhorky plnené mäsom

ingrediencie

1 kg
šalátová uhorka
50 g
ryža
200 g
bravčové mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
3 PL
paradajkový pretlak
štipiek
sušená bazalka
1 ks
vajce
trochu
olej
100 ml
sladká smotana
1 PL
horčica
1 PL
hladká múka
podľa chuti
citrónová šťava

postup

1.
Uhorky umyjeme, vydlabeme do nich dieru a vyberieme jadrovník. Umytú ryžu uvaríme v osolenej vode. Očistené umyté mäso zomelieme, premiešame s vychladnutou ryžou, posolíme, okoreníme, pridáme bazalku, vajce, pretlak a premiešame.
 
2.
Uhorku naplníme plnkou, prikryjeme vrchom a previažeme niťou. Do rajnice dáme olej, vložíme uhorky, mierne podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Hotové uhorky vyberieme, šťavu zahustíme smotanou rozmiešanou s horčicou a múkou a niekoľko minút povaríme. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a podávame s cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať