Americký koláč s broskyňami
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
160
g
maslo
300
g
hladká múka
90
g
kryštálový cukor
3
PL
studená voda
Plnka
220
g
kryštálový cukor
250
g
syr Mascarpone
4
ks
broskyňa
2
ks
vajce
2
PL
hladká múka
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Spracujeme hladkú múku so zmäknutým maslom, cukrom a nakoniec pridáme aj vodu. Zo surovín vypracujeme hladké cesto a odložíme ho aspoň na 60 minút do chladu.
2.
Z 2/3 cesta vyvaľkáme placku, ktorou vyložíme guľatú formu a zo zbytku vytvoríme vyšší okraj koláča. Stred cesta vysypemem strukovinami, aby sa cesto pri pečení nevydulo a budeme ho piecť v predhriatej rúre na 180°C asi štvrť hodinu.
3.
Plnka: Zmiešame mascarpone s kryštálovým cukrom, múkou a vajcami. Olúpeme broskyne, odstránime šupku a nakrájame ich na mesiačiky.
4.
Z predpečeného koláča dáme preč strukoviny, nalejeme na korpus plnku a rozložíme na ňu broskyne. Koláč budeme dopekať asi 40 minút a keď je hotový posypeme ho práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.