Cestoviny s fazuľou
6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
75
g
mrkva
1
stonka
vňaťový zeler
3
strúčiky
cesnaku
50
g
cibuľa
1
PL
rozmarín
400
g
sterilizovaná fazuľa
600
ml
paradajkový pretlak
300
ml
zeleninový vývar
1
PL
cukor
150
g
drobné cestoviny
2
PL
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Olej rozohrejeme v ohňovzdornej mise. Pražíme mrku pokrájanú na kocky, cesnak, cibuľu, zeler a rozmarín. Varíme domäkka približne 10 minút. Treba si dávať pozor, aby nezhnedli dohneda.
2.
Potom pridáme fazuľu, vývar, paradajkový pretlak, cukor a necháme zovrieť. Dusíme približne pol hodiny. K zmesi pridáme cestoviny, petržlenovú vňať, korenie, soľ a dusíme ešte 15 minút, kým sa nám cestoviny neuvaria. Podávame posypané čerstvým rozmarínom a parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.