Pridať recept

Zemiaky podľa vojvodkyne

ingrediencie

750 g
zemiaky
2 ks
vaječný žĺtok
1 ks
žĺtok na potretie
1 PL
maslo
muškátový orech
soľ
maslo na vymastenie

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a uvaríme ich domäkka. Keď sú ešte horúce tak ich roztlačíme prípadne prelisujeme na celkom hladkú kašu, do ktorej primiešame žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a štipku muškátového orieška. Túto zmes dobre premiešame na vláčnu kašu.
 
2.
Zmes dáme do cukrárskeho vrecka, ktorý má hviezdicový nadstavec. Maslom potrieme plech, na ktorý nastriekame ružičky a zľahka ich potrieme vyšľahaným žĺtkom.
3.
Tieto ružičky budeme zapekať pod grilom dozlata približne 5 minút. Servírujeme napríklad s opečeným mäsom alebo losom a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...