Pridať recept

Provensálske zemiaky

ingrediencie

750 g
uvarené zemiaky v šupke
2 PL
pažitka
2 PL
petržlenová vňať
1 KL
vínny ocot
1 KL
citrónová šťava
3 PL
olivový olej
3 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na väčšie časti. Olej nalejeme do väčšej panvice, pridáme cesnak, ktorý je rozotretý so soľou, nakrájané bylinky, ocot, korenie, citrónovú šťavu a všetko dobre premiešame.
 
2.
Do tohto oleja pridáme zemiaky, dobre premiešame a prehrejeme. Tieto zemiaky sú dobrá príloha k rôznym druhom mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.3.2014 18:54 | |
+0 -0
určite si pripravím takýto olej a zemiačiky country potatoes budú mať skvelú chuť
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...