Zemiakové placky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
200
g
hladká múka
150
ml
mlieko
3
ks
vajce
6
strúčikov
cesnaku
mleté čierne korenie
majorán
soľ
drvená rasca
olej na vyprážanie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a postrúhame ich na strúhadle a chvíľku ich necháme odstáť. Zlejeme vodu zo zemiakov, prilejeme mlieko, vajcia, cesnak rozotretý so soľou, mleté čierne korenie, majorán, hladkú múku, rascu a všetko premiešame na redšie cesto. Múku, ale je potrebné pridávať postupne a v prípade, že je cesto moc husté pridáme menej.
2.
Panvicu potrieme olejom a prudko na nej opečieme tenké placky z oboch strán do zlatista a keď sú upečené zbavíme ich prebytočného tuku na papierových utierkach.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.