Pridať recept

Ryžový nákyp s tvarohom a hruškami

Ryžový nákyp s tvarohom a hruškami
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

300 g
ryža
8 dl
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
soľ

Plnka

1 ks
tvaroh
5 ks
hrušky
hrozienka
1 ks
vajce
2 PL
kryštálový cukor
1 PL
škorica
4 ks
vajce
100 g
maslo
1/2 ks
vanilkový puding

postup

1.
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca variť s mliekom, štipkou soli, 1 vanilkovým cukrom a 3 PL kryštálového cukru. Počas varenie miešame, aby neprihorela.
 
2.
Po uvarení necháme vychladnúť a potom primiešame nastrúhané hrušky, tvaroh, kryštálový cukor, vanilkový cukor, škoricu, žĺtky, hrozienka, roztopené maslo, pol sáčku vanilkového pudingu a sneh z bielkov.
3.
Formu na pečenie vymastíme maslom, ja som nemala strúhanku, tak som ju vysypala podrvenými corn flakeskami.
4.
Dáme piecť do rúry a pečieme cca 20 min. Podávame poliate šťavou z hruškového kompótu, alebo javorovým sirupom
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Sú zrelé a máme na ne chuť. Aby hrušky zostali čo najdlhšie chutné, existuje niekoľko trikov na ich správne...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...