Vidiecka polievka
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
litre
mäsový vývar
1/2
ks
hlávková biela kapusta
200
g
zemiaky
80
g
krúpy
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
2
ks
paradajka
2
PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
petržlenová vňať
kyslá smotana
postup
1.
Z mäsa alebo troch kociek bujónu a 1,5 l vody pripravíme vývar. Dáme doň premyté krúpy a varíme asi 20 minút.
2.
Všetku zeleninu očistíme. Kapustu pokrájame na malé kúsky a dáme do vývaru, pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, kolieska mrkvy a petržlenu a všetko pridáme do polievky. Varíme takmer do mäkka.
3.
Paradajky ošúpeme, pokrájame na štvrťky a spolu s bobkovým listom dáme do polievky. Varíme asi 10 minút, potom ju ochutíme soľou, korením a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním dáme do každej porcie smotanu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.