Krémeš
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
Krém
200
g
maslo
120
g
krupicový cukor
500
ml
mlieko
2
balíčky
vanilkový puding
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Lístkové cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm. Vodou vypláchneme plech a cesto naň prenesieme pomocou valčeka a to tak, že vyvaľkané cesto posypeme múkou, natočíme ho na valček, prenesieme na okraj plechu a pomaly ho rozvinieme z valčeka na celú plochu plechu.
2.
Vidličkou popicháme cesto, aby sa pri pečení nevytvárali vzduchové bubliny a budeme ho piecť 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Potom teplotu zmiernime na 180°C a pečieme ďalších 20 minút, aby bolo dobre prepečené a chrumkavé. Keď je upečené necháme ho vychladnúť a prekrojíme.
3.
Uvaríme si puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. Povrch pudingu dobre posypeme cukrom, aby sa nevytvorila koška a necháme ho vychladnúť. Šľahačom ho našľaháme na hladký krém, do ktorého pomaly prišľahávame mäkké maslo.
4.
Na jednu časť korpusu rozotrieme krém a naň navrstvíme tuhú šľahačku, ktorú sme si vyšľahali zo smotany a vanilkového cukru. Druhý diel umiestníme na šľahačku a dáme na hodinu do chladničky. Vrch nahusto posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.