Pridať recept

FOTORECEPT: Grilované cesnakovo-medové rebierka

Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica

ingrediencie

1 kg
bravčové rebierka
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
1 PL
soľ

Marináda

2 PL
kečup
2 KL
med
2 KL
worchesterská omáčka
2 KL
sójová omáčka
1 KL
grilovacie korenie
6 strúčikov
cesnaku
1/2 KL
mletá rasca
soľ
vegeta

postup

1.
Rebierka uvaríme do mäkka v osolenej vode, do ktorej sme pridali 1 rozpolenú cibuľu a 2 bobkové listy.
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
 
2.
Pripravíme si marinádu: v miske zmiešame 1 PL kečupu, 1 KL medu, 1 KL worchesterovej omáčky, 1 KL sójovej omáčky, 1 KL grilovacieho korenia, 6 pretlačených strúčikov cesnaku, 1/2 KL mletej rasce, soľ a vegetu (podľa chuti).
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
3.
Marinádou potrieme rebierka a necháme aspoň 4 hodiny odležať. Ja som to nechala cez noc a urobila som dobre :)
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
4.
Rebierka pečieme na grile z oboch strán, kým je mäsko mäkké a opečené. Dobrú chuť!
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cita112
23.9.2013 10:11 | |
+3 -3
naozaj fajnový receptík páči sa mi :) ...a môžem upiest aj v trúbe že ? (y)
Anonymný nick
23.9.2013 10:53 | |
+6 -2
ano, jasne, uz som skusala aj v rure a chuti vynikajuco :)
Podobné články
Grilovacka3
Tipy a triky: Ako správne grilovať?
Cítite, ako vám šťava z lahodne ugrilovaného mäsa steká po brade a všetci naokolo stíchnu, aby si vychutnali...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.