Zeleninové karbonátky s krupicou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapusta
1
ks
karfiol
soľ
60
g
krupica
4
ks
žemľa
trochu
mlieko
3
ks
vajce
mleté čierne korenie
100
g
strúhanka
50
g
hladká múka
150
g
olej na vyprážanie
postup
1.
Kapustu a karfiol osobitne uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Vyberieme z vody a necháme odkvapkať.
2.
Pridáme krupicu, žemle namočené v mlieku, vajcia a nadrobno nasekanú kapustu spolu s karfiolom.
3.
Osolíme, okoreníme a formujeme karbonátky, ktoré obalíme strúhankou zmiešanou s hladkou múkou a vypražíme v horúcom tuku.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.