Šošovicová kaša s klobásou a zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
šošovica
1
ks
klobása
2
ks
zemiaky
2
ks
bujón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
sušený cesnak
1/2
hrsť
hladká múka
trochu
voda
postup
Šošovicu si umyjeme a dáme do hrnca. Zemiaky a klobásu nakrájame na malinké kúsky a pridáme k šošovici. Zalejeme vodou asi 5 cm nad šošovicou (cca 750 ml) a dáme variť. Podľa potreby prilievame vodu, nie však veľa. Po zovretí pridáme 2 bujóny a necháme variť. Keď šošovica zmäkne, pridáme podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a sušený cesnak. Keď je šošovica už rozvarená, pridáme trochu múky na zahustenie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.