Pridať recept

Šošovicová kaša s klobásou a zemiakmi

dobruchut

ingrediencie

1 balíček
šošovica
1 ks
klobása
2 ks
zemiaky
2 ks
bujón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
sušený cesnak
1/2 hrsť
hladká múka
trochu
voda

postup

Šošovicu si umyjeme a dáme do hrnca. Zemiaky a klobásu nakrájame na malinké kúsky a pridáme k šošovici. Zalejeme vodou asi 5 cm nad šošovicou (cca 750 ml) a dáme variť. Podľa potreby prilievame vodu, nie však veľa. Po zovretí pridáme 2 bujóny a necháme variť. Keď šošovica zmäkne, pridáme podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a sušený cesnak. Keď je šošovica už rozvarená, pridáme trochu múky na zahustenie.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Párky
Ako uvariť párky a klobásy, aby nepopraskali? Aj takúto jednoduchú vec možno pokaziť!
Zdá sa vám, že na tom nie je čo pokaziť? Omyl! Sú isté pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať, aby vám...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Šošovicová polievka
Kráľovná všetkých strukovín: Najlepšie recepty zo šošovice + FINTA, vďaka ktorej ju už nemusíte vopred namáčať, toto by vám nikdy nenapadlo!
Aj vy máte radi šošovicu? Tu ste správne! Máme pre vás bohatú ponuku skutočne výborných receptov...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...