Kedgeree
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
údená treska
300
g
fileta z lososa
200
g
ryža
šafrán
60
g
maslo
4
ks
vajce
2
PL
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
citrón
postup
1.
Ryby poukladáme v jednej vrstve do väčšej panvice. Zalejeme vodou tak, aby ich práve zakryla. Opatrne uvedieme do varu, necháme 5 minút pozvoľna vrieť, potom vodu scedíme.
2.
Medzitým varíme ryžu v slanej vode. so štipkou šafránu 10-12 minút, kým nenasaje všetku tekutinu. Uvarenú ju premiešame s maslom.
3.
Ryby natrháme na väčšie kusy a pridáme k ryži.
4.
Uvarené vajcia prekrojíme na polky a pridáme ku ryži. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať.
5.
Zmes rozložíme na ohriate taniere a podávame ozdobené mesiačikmi citróna.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.