Pridať recept

Krémová zelerová polievka

ingrediencie

1 ks
zeler
60 g
maslo
20 g
hladká múka
1 ks
žĺtok
100 ml
mlieko
štipiek
mleté biele korenie
1 ks
žemľa
štipiek
soľ

postup

1.
Zeler očistíme a pokrájame na malé kocky. V hrnci zohrejeme polovicu masla, pridáme zeler a chvíľu ho dusíme. Prilejeme asi 500 ml vody, osolíme, prikryjeme a dusíme domäkka. Odstavíme a rozmixujeme dohladka.
 
2.
Zo zvyšného masla pripravíme bledú zápražku. Zalejeme 500 ml studenej vody, pridáme rozmixovaný zeler, ochutíme korením a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme žĺtok rozšľahaný s mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu.
3.
Do horúcej polievky pridáme krutóny, ktoré urobíme zo starej opraženej žemle a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...