Slávky na víne
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
maslo
2
ks
cibuľa
3,6
kg
slávky
2
strúčiky
cesnaku
600
ml
suché biele víno
4
ks
bobkový list
2
vetvičky
tymian
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a pražíme dozlata. Pridáme slávky, bobkový list, roztlačený cesnak, víno a tymian, ochutíme. Zakryjeme a varíme asi 6 minút, kým sa slávky neotvoria. Hrncom sem-tam potrasieme.
2.
Slávky povyberáme a tie, ktoré sa neotvorili, vyhodíme.
3.
Tekutinu precedíme do hrnca a uvedieme do varu. Osolíme, okoreníme a nalejeme na slávky. Hneď podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.