Pridať recept

Zapekaný hermelín so šampiňónmi :)

3
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
hermelín
200 g
šampiňóny čerstvé
3 strúčiky
cesnaku
olivový olej
bazalka
oregano
korenie na grilovanú zeleninu
1 kg
zemiaky
korenie na americké zemiaky
extra panenský olivový olej

postup

1.
Zemiaky si očistíme, umyjeme a vložíme na plech s papierom na pečenie. Pripravíme si zmes z olivového oleja a korenia na americké zemiaky, s ktorou budeme zemiaky pred pečením natierať. Zemiaky natrieme a vložíme do vyhriatej rúry na 30 minút 180 stupňov. :)
 
2.
Zatiaľ si pripravíme šampiňóny na hermelín. Očistíme ich, nakrájame na tenké pásiky a podusíme ich na panvici spolu s cibuľkou domäkka. Zmes ovegetíme a necháme vychladnúť.
3.
Pripravíme si ďalšiu zmes na potieranie hermelínov. Olivový olej zmiešame s pretlačenými cesnakmi, koreninami, bazalka a oregano. Do alobalu si zabalíme hermelíny, pod ktoré dáme túto zmes , i na ne. Keď máme hermelíny natreté, poukladáme šampiňóny. Hermelíny zabalené v alobale dáme do rúry na 10 minút, aby sa vnútro roztieklo a vonkajšok aby držal.
4.
Podávame s americkými zemiakmi a šalátom :) Dobrú chuť ! :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Nakladaný hermelín s bylinkami
Tento recept je náš rodinný poklad: Lepší nakladaný hermelín ste nejedli!
Známy syr s bielou plesňou dokážete veľmi ľahko ochutiť svojimi obľúbenými príchuťami pomocou jednoduchého...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...