Zeleninový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
zemiaky
250
g
šampiňóny
100
g
smotanový syr
250
g
mrkva
250
g
kaleráb
250
g
cuketa
2,5
dl
kyslá smotana
soľ
2
ks
vajce
1
strúčik
cesnaku
1/2
ČL
tymian
trochu
čili
1
ČL
mletá štipľavá červená paprika
1
ČL
kari korenie
tvrdý syr
postup
1.
Zemiaky, mrkvu, kaleráb, cuketu pokrájame postrúhame na strúhadle nahrubo. Premiešame ich so šampiňónmi a navrstvíme všetko do zapekacej misy.
2.
Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, soľou, všetkými koreninami a pretlačeným cesnakom. Smotanu vylejeme na zeleninu a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200 °C. Pečieme asi 45 minút.
3.
Krátko pred dopečením posypeme nákyp nahrubo postrúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.