Slepý guláš
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
PL
olej
1
KL
mletá červená papprika
150
g
koreňová zelenina
1,3
litre
voda
300
g
zemiaky
1
ks
paradajka
1/2
ks
paprika
štipiek
majorán
4
ks
celé čierne korenie
štipiek
hrubá morská soľ
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji, poprášime paprikou a premiešame. Zeleninu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca spolu so soľou, korením a 500 ml vody. Uvaríme do polomäkka.
2.
Zemiaky ošúpeme aj paradajku ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Papriku zbavíme semienok a tiež pokrájame nadrobno. Vložíme do hrnca, podlejeme zvyšnou vodou a varíme.
3.
Na tanier vyberieme zopár zemiakov, roztlačíme ich vidličkou a vrátime naspäť do polievky. Týmto spôsobom ju trochu zahustíme. Horúcu polievku ochutíme majoránom, soľou a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.