Pridať recept

Feniklový nákyp

ingrediencie

4 ks
fenikel
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
3 PL
olej
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
paprika
trochu
majorán
500 g
paradajka
100 g
salámový nárez
50 g
strúhanka
60 g
syr Gouda

postup

1.
Fenikel očistíme, stonky odrežeme, bulvy rozpolíme a odstránime horký stred. Cibuľu a cesnak olúpeme, cibuľu nakrájame na kolieska a cesnak prelisujeme.
 
2.
Rozpálime olej a kolieska cibule a cesnak na ňom trocha podusíme. Pridáme fenikel, okoreníme a ešte asi 5 minút dusíme.
3.
Nárez nakrájaný na prúžky a paradajky pridáme k feniklu. Všetko ešte 10 minút dusíme. Zmes dáme do formy alebo na plech, a pečieme 15-20 minút pri 200 stupňoch. Navrch posypeme syr.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...