Pridať recept

Domáca paštéta s korením

dobruchut

ingrediencie

30 g
maslo
3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa nakrájaná najemno
3 strúčiky
cesnak, rozdrvené
1 PL
tymiánové lístky
1 kg
kuracia pečeň
80 ml
brandy
250 g
zmäknuté maslo a trochu na vymastenie formy
85 ml
smotana na varenie
hrubozrunná soľ
čerstvé mleté čierne korenie
KL
zrniek ružového, zeleného, čierneho korenia

postup

1.
Vo veľkej panvici rozohrejeme 30 g masla, pridáme nakrájanú cibuľu, rodrvené strúčiky cesnaku a tymianové lístky. Dve minúty smažíme domäkka. Pridáme očistenú pečeň a asi jednu minútu ich opekáme. Do panvice vlejeme brandy a dusíme, až kým sa všetka tekutina nevyparí.
 
2.
Podusenú pečienkovú zmes dôkladne rozmixujeme s 250 g masla a so smotanou do hladka. Ochutíme soľou a čerstvo pomletým korením a pridáme brandy.
3.
Jemne vymastenú paštétovú formu naplníme pripravenou mäsovou hmotou (môžeme použiť aj formu na srnčí chrbát). Zakryjeme a dve hodiny necháme chladiť v chladničke.
4.
Zrniečka rôzhofarebného korenia rozdrvíme v mažiari. Pred podávaním paštétu vyklopíme z formy a posypeme ju farebným korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.
Pečeňové delikatesy
Pečeňové delikatesy: Pripravte si vyprážanú pečeň, halušky do polievky či domácu paštétu
Vnútornosti sa už na našich tanieroch neobjavujú tak často ako v minulosti. Napriek tomu nám aj tie dokážu...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...