Zajačie stehná v šťave z červeného vína
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zajačie stehno
150
g
maslo
6
ks
cibuľa
300
ml
bujón
3
PL
brusnice
300
ml
červené víno
2
ks
jablko
postup
1.
Zajačie stehná umyjeme a poutierame. Urobíme si zo soli, korenia zmes a ňou stehná dobre potrieme.
2.
75 g masla rozotpíme v hrnci s hrubým dnom a mäso v ňom opečieme. Horúcu bujón vlejeme aj s brusnicami do hrnca. Pridáme aj víno. Teplotu znížime tak, aby sa v zakrytom hrnci jedlo 60-75 minút dusilo.
3.
Hotové zajačie stehná dáme na predhriaty podnos. Vypečenú šťavu precedíme, nalejeme naspäť do hrnca a ešte ju povaríme. Dochutíme soľou a korením.
4.
Šťavu podávame osobitne. K tomuto jedlu výborne chutí čerstvý chlieb.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.