Zajac na korení podľa starej mamy
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zajac
400
ml
červené víno
2
PL
ocot
12
ks
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
2
ks
cibuľa
50
g
maslo
150
g
slanina
2
ks
zemiaky
200
ml
bujón
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Porcie zajaca dáme do misky. Pridáme červené víno, ocot z červeného vína, zrnká korenia, rozmrvený bobkový list, nakrájanú cibuľu a petržlen a zamiešame.
2.
Misku prikryjeme pokrývkou a zmes necháme 8-12 hodín na chladnom mieste odležať. Občas premiešame.
3.
Mäso vyberieme, osušíme a potrieme soľou a korením. Marinádu scedíme, dáme do hrnca a povaríme. Stiahneme oheň. Necháme mierne variť ešte 5 minút. Medzitým nakrájame na drobno cibuľu.
4.
V hrnci rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kocky slaniny. Opečenú slaninu vyberieme z hrnca a odložíme.
5.
Kusy mäsa opečieme na tuku zo všetkých strán. Pridáme cibuľu a postrúhanú zemiaky a chvíľu spolu opekáme. Nakoniec pridáme horúci bujón a 300 ml scedenej, zahustenej, prevarenej marinády.
6.
Hrniec prikryjeme pokrývkou, znížime teplotu a necháme 55-60 minút dusiť. Počas dusenia občas premiešame.
7.
Hotové mäso vyberieme z hrnca a uložíme na predhriaty podnos. Tekutinu po dusení scedíme a zvyšky pretrieme cez sito. Dáme ešte raz krátko zovrieť a vmiešame ríbezľové želé. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
8.
Omáčkou prelejeme mäso a ozdobíme kockami odloženej slaniny. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo zemiakovú kašu. Tento pokrm je možné zmraziť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.