Kuracie mäso s ananásom a zázvorom
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie prsia
50
g
maslo
2
PL
slnečnicový olej
1/2
KL
kari korenie
4
ks
koliesko ananásu
2
PL
sójová omáčka
3
ks
zázvor
300
ml
kurací bujón
2
KL
škrobová múčka
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
paprika
postup
1.
Mäso opláchneme,osušíme a potrieme soľou a cesnakom. V hrnci rozohrejeme maslo, olej a nakrájané kuracie mäso na ňom opečieme. Mäso vytiahneme z hrnca a dáme do tepla.
2.
Odlejeme 3/4 tuku použitého na pečenie. Do zvyšku horúceho tuku zamiešame kari. Nakoniec pridáme šťavu z konzervy ananásu, kurací bujón, sójovú omáčku a 2 PL zázvorového sirupu. Všetko spolu dobre premiešame.
3.
Kuracie mäso dáme naspäť do hrnca a tekutinu necháme krátko povariť. Znížime teplotu a v prikrytom hrnci necháme 40 minút zvoľna variť. Medzitým nakrájame ananás na malé kúsky a zázvor veľmi jemno postrúhame.
4.
Škrobovú múčku zmiešame s 2 PL vody a omáčku spojíme. Pridáme ananás a zázvor nastrúhaný a ešte raz povaríme. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Omáčkou polejeme kuracie mäso. Ako príloha je vhodná ryža.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.