Kapustníky
8
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
ml
mlieko
20
g
kvások
1
KL
kryštálový cukor
500
g
polohrubá múka
4
ks
žĺtok
50
g
maslo
štipiek
soľ
300
ml
mlieko
6
PL
smotana
40
g
maslo
Plnka
500
g
biela hlávková kapusta
50
g
maslo
1
PL
práškový cukor
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1
PL
smotana
postup
1.
Vo vlažnom mlieku s cukrom necháme vykysnúť kvások. Múku si preosejeme do misy, pridáme vykysnutý kvások, žĺtky, roztopené maslo, soľ, vlažné mlieko, smotanu a vypracujeme hustejšie cesto, ktoré necháme poriadne vykysnúť na teplejšom mieste.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Kapustu umyjeme, pokrájame na malé rezance a udusíme na masle na skaramelizovanom cukre. Ochutíme ju čiernym korením a soľou. Primiešame smotanu, premiešame a necháme vychladnúť.
3.
Pracovnú dosku si poprášime múkou a vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrubší plát, z ktorého vykrojíme kolieska s priemerom cca 8 cm. Na jedno koliesko naložíme 2 lyžice pripravenej plnky a zakryjeme ho druhým kolieskom. Takto pokračujeme, kým neminieme všetky kolieska.
4.
Plech potrieme masťou a kapustníky naň poukladáme tak, aby sa nedotýkali. Necháme ich ešte trochu vykysnúť, potrieme ich roztopeným maslom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.