Pridať recept

Pohánka so zeleninou a čedarom

ingrediencie

150 g
pohánka
400 ml
vývar
200 ml
polotučné mlieko
1 ks
karfiol
1 ks
pór
1 ks
farebná paprika
1 ks
šalátová uhorka
1 PL
kukuričná múčka
15 g
maslo
150 g
čedar

postup

1.
Do kastróla s vriacim vývarom nasypeme pohánku spolu so štipkou soli a mletého korenia. Necháme ju zovrieť, prikryjeme a varíme približne 10 minút. Odstavíme ju z ohňa, necháme prikrytú a potom premiešame vidličkou.
 
2.
Medzitým do kastróla nalejeme mlieko s vodou a trochu ho osolíme. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol a nadrobno nakrájaný pór. Varíme 7 minút. Zeleninu preložíme do ohňovzdornej misy a primiešame k nej pohánku.
3.
Gril rozohrejeme na maximálnu teplotu. Kukuričnú múčku zmiešame s 3 lyžicami studenej vody a túto zmes primiešame do horúceho mlieka. Miešame na miernom ohni, kým omáčka nebude hustnúť. Pridáme maslo a varíme ešte 1 minútu. Potom mlieko odstavíme z ohňa, primiešame nastrúhaný syr, dochutíme soľou, korením a premiešame. Touto omáčkou zalejeme zeleninu s pohánkou.
4.
Navrch nasypeme pokrájanú papriku a uhorku. Grilujeme, kým povrch nebude hnedý. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.