Grilovaná platesa
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
platesa
2
PL
olivový olej
1
ks
citrón
40
g
maslo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Rybu umyjeme, osušíme a zatiaľ si rozohrejeme gril na maximum. Grilovaciu panvicu potrieme olejom a vložíme do nej platesu kožou nahor. Kožu potrieme tiež trochou olivového oleja.
2.
Platesu grilujeme približne 3-4 minúty z každej strany. Citrónovú kôru postrúhame a posypeme ňou platesu. Dáme na ňu kúsok masla, dochutíme ju soľou, korením a grilujeme ešte 2 minúty.
3.
Podávame s grilovanou zeleninou alebo zlatým kuskusom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.