Pridať recept

Čokoládový krém z kukuričného škrobu

Čokoládový krém z kukuričného škrobu
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

60 g
horká čokoláda
250 ml
plnotučné mlieko
125 ml
smotana na šľahanie
60 g
kryštálový cukor
1 PL
kukuričný škrob
35 g
kakao
2 ks
vaječný žĺtok
2 PL
vriaca voda
1 ČL
vanilkový extrakt

postup

1.
V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu.
 
2.
Medzitým si zmiešame cukor, škrob, kakao a vriacu vodu. Vymiešame na pastu. Do nej zašľaháme žĺtky, mlieko so smotanou a extrakt.
3.
Takto pripravenú hmotu dáme na mierny oheň a varíme pri stálom miešaní 3 až 4 minúty, až kým nezhustne hustý krém.
4.
Potom odstavíme z ohňa a primiešame polámanú čokoládu, miešame kým sa nerozpustí. Hotový krém nalejeme do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať