Thajský kebab
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie mäso
2
PL
thajská pasta
2
ks
zelená paprika
1
ks
cibuľa
1/2
ks
ananás
8
ks
sherry paradajka
Arašidová omáčka
4
PL
arašidové maslo
2
strúčiky
cesnaku
4
ks
jarná cibuľka
1
KL
čili
1
ks
citrón
2
PL
vriaca voda
postup
1.
Kuracie mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Paradajky opláchneme a prekrojíme na polovicu. Ananás nakrájame na trojuholníky. Kuracie mäso obalíme v kari paste a napichujeme ho striedavo s ananásom, cibuľou, paradajkou a paprikami.
2.
Gril si rozohrejeme na maximum a z každej strany na ňom grilujeme približne 5 minút pripravené ihly. Mäso by malo byť upečené a zelenina by mala trochu zhnednúť.
3.
V miske si zmiešame arašidové maslo, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľku, čili, citrónovú šťavu a vriacu vodu. Premiešame a túto omáčku podávame ku kebabu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.