Pridať recept

Horčicová hovädzina s kešu orieškami

ingrediencie

500 g
hovädzia rošteka
80 g
kešu oriešky
2 PL
olivový olej
10 g
maslo
1 ks
šalotka
2 stonky
vňaťový zeler
100 g
červené víno
2 PL
kremžská horčica
150 ml
smotana na varenie

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme prebytočného tuku a nakrájame na kocky.
 
2.
Kešu orechy vložíme do panvice opražíme nasucho. Pražíme približne 3 minúty a občas panvicou zatrasieme.
3.
V panvici rozpálime olej, maslo a opražíme nadrobno nasekanú šalotku a na plátky nakrájaný zeler. Opražíme a zmes vyberieme na tanier. Do panvice pridáme zvyšný olej a opražíme na ňom na kocky nakrájané mäso.
4.
Pridáme víno a necháme zovrieť. Zeleninu vrátime naspäť do panvice a vmiešame horčicu spolu s kyslou smotanou. Necháme znovu zovrieť, dochutíme soľou a korením. Ihneď podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať