Pridať recept

Mäsový koláč zo zemiakovej kaše

ingrediencie

500 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 stonka
vňaťový zeler
1 PL
paradajkový pretlak
1 KL
worčestrová omáčka
1 KL
sušené bylinky
350 ml
hovädzí vývar
1 PL
múka
900 g
zemiaky
100 ml
polotučné mlieko
25 g
maslo

postup

1.
V kastróle s hrubým dnom opražíme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a zeler. Za občasného miešania opekáme približne 5 minút. Hrudky mäsa rozbijeme vareškou. Medzitým si do vriaceho vývaru vmiešame paradajkový pretlak, worcestrovú omáčku a bylinky. Mäso so zeleninou poprášime múkou.
 
2.
Do mäsa prilejeme ochutený vývar, necháme zovrieť a na miernom ohni dusíme 15 minút. Dochutíme soľou a korením.
3.
Kým sa pripravuje mäso, zemiaky uvaríme v osolenej vode približne 10 minút domäkka. Scedíme ich, roztlačíme a pridáme k nim teplé mlieko a maslo. Poriadne premiešame, aby kaša nebola hrudkovatá. Gril rozpálime na strednú teplotu.
4.
Mäsovú zmes preložíme do väčšej ohňovzdornej misy. Navrch rozotrieme zemiakovú kašu a skypríme ju vidličkou. Vložíme pod gril a zapečieme dochrumkava.
5.
TIP: Môžeme ho piecť aj v rúre pri 200°C a bude to trvať približne 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...