Pridať recept

Mandarinková marmeláda

ingrediencie

1 kg
bio mandarinky
800 g
cukor
80 ml
citrónová šťava

postup

Celé mandarínky varíme 10 minút. Zlejeme ich, necháme vychladnúť. Rozpolíme ich a jadierka povyberáme. Z polovičiek vytlačíme do hrnca šťavu, vložíme doň kôru, cukor, prikryjeme a uvedieme do varu. Odstavené necháme 12 hodín odstáť. Pri miernej teplote ich varíme približne 40 minút, potom ich ručným mixérom zmixujeme, pridáme citrónovú šťavu a varíme ešte 8 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Mandarinkový džús
Mandarínky - pre zdravie aj do dezertov
Mandarínka obecná – tak sa nazýva vysoký ker, na ktorom dozrievajú plody manadrínky. Pochádzajú z...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!