Pridať recept

Karamelový dezert

ingrediencie

150 g
piškóty
30 KL
cukor
1 PL
voda
250 ml
mlieko
2 ks
žĺtok
1 PL
hladká múka
kompót
5 PL
kakao
šľahačka

postup

Cukor skaramelizujeme, odstavíme, opatrne prilejeme mlieko s rozšľahanými žltkami a múkou. Na sporáku za stáleho miešania uvaríme kašu. Do misiek položíme vrstvu piškôt, ktoré zalejeme kašou a obložíme ovocím. Posledná vrstva by mali byť piškóty. Misky necháme v chlade tuhnúť. Potom obsah misky vyklopíme na tanierik, ozdobíme šľahačkou a posypeme kakaom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Vianočné karamelové dezerty
Bez nich by Vianoce neboli! TRIKY na karamel od cukrárky + najlepšie recepty na VIANOČNÉ grilážky, trubičky, kolieska aj tradičné rezy na oblátke
Ako pripraviť dokonalý karamel? Vyskúšajte naše tipy a rady, vďaka ktorým sa podarí aj úplnému...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.