Pridať recept

Klobásky s horčicovou kašou

ingrediencie

1 PL
olivový olej
1 ks
šalotka
2 KL
hnedý cukor
900 g
zemiaky
8 ks
klobása
1 PL
múka
300 ml
hovädzí vývar
100 ml
červené víno
1 PL
worchesterská omáčka
100 ml
horúce mlieko
50 g
maslo
3 KL
kremžská horčica
1 konzerva
sterilizovaný hrášok

postup

1.
V panvici rozpálime olej. Pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu a posypeme ju cukrom. Jemne pražíme, občas premiešame, približne 14 minút, alebo kým cibuľa nebude trochu skaramelizovaná. Gril rozpálime na maximum.
 
2.
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka, približne 15 minút, Klobásku ugrilujeme a pravidelne obraciame, tiež približne ten istý čas.
3.
Na cibuľu nasypeme múku, premiešame a pražíme. Potom vmiešame vývar, víno a worcesterskú omáčku. Premiešame, necháme zovrieť a varíme na miernom ohni.
4.
Zemiaky scedíme, vrátime do hrnca, prilejeme horúce mlieko, maslo, horčicu a rozpučíme ich na kašu.
5.
Na každý tanier naložíme kašu, klobásky, cibuľovú omáčku a podľa chuti sterilizovaný hrášok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...