Pridať recept

Jahodový pohár

ingrediencie

Puding

1 balíček
jahodový puding
400 ml
plnotučné mlieko
3 PL
cukor

Na ozdobenie

250 g
jahody
30 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 KL
zemiakový škrob
1 PL
studená voda
20 ks
okrúhle piškóty
podľa chuti
ovocná šťava
3 PL
strúhaná čokoláda

postup

1.
Na prípravu pudingu uvaríme jahodový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, avšak iba so 400 ml mlieka.
 
2.
Na ozdobenie jahody umyjeme a 3 odložíme bokom na neskoršie použitie. Zvyšok nakrájame na polovice a v hrnci podusíme asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme cukor, vanilínový cukor a škrob rozmiešaný v 1 PL studenej vody a ešte asi 1 minútu povaríme.
3.
Do pohárov striedavo lejeme puding, jahodovú zmes a piškóty namočené v ovocnej šťave.
4.
Pohár ozdobíme jahodou a posypeme čokoládou.
5.
Tip: Ovocnú šťavu môžeme nahradiť rumom alebo iným alkoholom. Namiesto Premium Pudingu Jahoda de Luxe Dr.Oetker môžeme použiť Premium Puding Pravá vanilka smotanová Dr.Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hroznové vrkôčiky
Súťaž: Veľkonočné prípravy s Dr.Oetker
Veľká noc a s ňou aj príprava najrôznejších sladkých, či slaných dobrôt sa blíži. Veľkonočné...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Marhulovy
Želírovacie tipy a produkty, s ktorými sa džem vždy vydarí
Leto, to nie sú len dovolenky, či spomienky na prázdniny u babičky, ale aj zaváranie dobrôt. Vykúzlite si doma...
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si...
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
Súťaž: Hravý Deň detí s Dr.Oetker
Deti majú raz do roka svoj veľký sviatok, a preto je dôležité ho poriadne osláviť. Ak do prípravy lákavých...