Pizza pagáčiky
120
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
uvarené zemiaky v šupke
1
kg
hladká múka špeciál
2
PL
vegeta
4
ks
vajce
1/2
kg
roztopené maslo
2
ks
syr v črievku
1
téglik
kyslá smotana
1
kocka
droždie
1
dl
rastlinný olej
1
dl
jemný kečup
10
g
pizza korenie
20
dkg
strúhaný syr
1
dl
posýpka rasca, ľan, sezam, slnečnica
postup
1.
Kilo v šupke uvarených, vychladnutých zemiakov ošúpeme, nastrúhame, pridáme kilo hladkej múky, dve polievkové lyžice vegety alebo 1 lyžicu soli, dve žĺtka, dve roztopené Hery alebo pol kila masla, dva syry v črievku, kelímok kyslej smotany, rozmrvenú kocku droždia, všetko riadne premiesime, kým sa cesto prestane lepiť na ruky a na hodinu odložíme do tepla.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2-3 časti a každú rozvaľkáme, potrieme olejom, preložíme, potrieme olejom, znova preložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 2-3 mm, ktorý potrieme olejom, kečupom, posypeme pizza korením a strúhaným údeným syrom.
3.
Zrolujeme po dĺžke a zľahka, aby sa cesto nestlačilo, krájame cik-cak roládové trojuholníčky, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme posýpkou (rasca, ľan, sezam, mak, slnečnica), poukladáme na plech s papierom na pečenie, odložíme na pol hodinu do chladničky (studené pri pečení nespľasnú).
4.
Po vychladnutí vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista 10 minút pri 180 stupňoch. Z uvedenej dávky vyjde asi 120 chutných, mäkučkých pizza pagáčikov. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.